Facebook
  • HILDEGARDINA ZELIŠČNA MEŠANICA ZA HRUŠKOV MED, 70 G

Če ste podvrženi migrenam, glavobolom, želodčnim težavam ali črevesnim parazitom, poskusite s srednjeveškim receptom Hildegarde iz Bingna.

Sestavine 

planinski štrbec, sladki koren, galgant in virginijska draguša.

Navodila za pripravo hruškovega medu 

Olupite in razrežite 8 hrušk, jih stresite v posodo in dodajte malo vode. Dodajte zeliščno mešanico za hruškov med in premešajte. Pokrijte in kuhajte na srednji temperaturi do mehkega. Malo ohladite, nato pretlačite z vilicami ali s tlačilcem krompirja. Dodajte nekaj naravnega medu (8 jušnih žlic) in kuhajte pri nižji temperaturi. Napolnite tri kozarce za vlaganje. Priporočamo, da enega shranite v hladilnik in porabite, dva pa zamrznete. Takoj ko pojeste hruškov med iz prvega kozarca, odmrznite drugi kozarec in nadaljujte z uživanjem, dokler ne pojeste hruškovega medu iz vseh treh kozarcev. Zelo pomembno je, da vsako žličko hruškovega medu v ustih ogrejemo na telesno temperaturo, preden jo pogoltnemo.

Navodilo za uporabo 

1 čajno žličko zjutraj na tešče, 2 čajni žlički pred kosilom in 3 čajne žličke pred spanjem. Kuro s hruškovim medom naredimo enkrat ali dvakrat letno po 4 tedne. V določenih primerih (n.pr. pri kronični migreni) je smisleno kuro podaljšati na 8 ali 12 tednov.

HILDEGARDINA ZELIŠČNA MEŠANICA ZA HRUŠKOV MED, 70 G

  • 19.90€

  • Brez DDV: 18.17€