V ZDA je v času epidemije COVID19 prodaja vitaminov in drugih naravnih pripravkov za krepitev imunskega sistema poletela v nebo.

Ob dejstvu, da ni cepiva in ni kliničnih dokazov o uspešnosti nekaterih zdravil, ki se jih omenja kot potencialno uporabna, so se ljudje množično obrnili na pomoč k naravi.

Prodaja C vitamina je v ZDA poskočila za 146 %, cinka za 255 %. Med najbolj iskanimi so se znašli še vitamin D3 in pripravki z ameriškim slamnikom.

Za boljši spanec je močno poraslo povpraševanje po pripravkih z melatoninom (vir: New York Times, 23. marec 2020).

V zadnjem času je slišati v javnosti veliko zdravnikov, ki za krepitev imunskega sistema priporočajo jemanje D3 vitamina. Med njimi je tudi nekdanji direktor CDC (Centers for Disease Control and Prevention) Tom Frieden iz ZDA, ki pravi: »tveganje za infekcijo s korona virusom mogoče lahko zmanjšamo z vitaminom D«. 

V osmih nasvetih za regeneracijo imunskega sistema (Delo, 12. marec 2020) je doc. dr. Nada Rotovnik Kozjek, dr.med. (zdravnica, specialistka anesteziologije, intenzivne in perioperativne medicine ter terapije bolečine, ustanoviteljica in vodja enote za klinično prehrano na Onkološkem inštitutu in predsednica slovenskega ter članica evropskega in ameriškega združenja za klinično prehrano) za kvercetin napisala: »Kvercetin je vrsta flavonoida, ki sodi med najbolj obetajoče protivnetne snovi in tudi študije na ljudeh nakazujejo manj prehladnih obolenj.«

Tudi v Sloveniji je v času »korona krize« izredno povpraševanje po izdelkih z ameriškim slamnikom hitro povzročilo pomanjkanje le teh na tržišču.

V Medivitalu nam je kar nekajkrat pošlo Propolsol tablet, Kolostrum kapsul, Resveratrola z D vitaminom in C vitamina s kvercetinom ter izdelkov z ameriškim slamnikom Echinaceja composta in Echinaceja C.

Z veseljem vam sporočamo, da so zaloge obnovljene. Na novo smo dodali še razkužila, Liposomski C vitamin ter D3 kapljice znamenitega fitoterapevta Roberta Solimeja.

Izdelke lahko naročite v spletni trgovini ali se oglasite v naravni lekarni v Ljubljani, na Dunajski 111 med 9.00 in 16.00 uro. Nakup lahko opravite tudi po telefonu 059 015 701.