Facebook

Zadnje objave

Alergije - pomladanske nadloge
Pomlad je čas novih začetkov, pa tudi starih težav z raznimi alergijami na pelode. Te se še posebej spomladi v naravnem okolju, ko vse cveti, pojavijo zelo pogosto. Pojavnost alergij v svetu narašča. V zadnjih 30 letih naj bi se pojavnost alergij celo podvojila. V času cvetenja več kot sto rastlin deluje potencialno alergeno. Med najpogostejše alergene rastline se uvrščajo jesen, breza, platana, hrast, trave, trpotec, pravi kostanj, ambrozija, leska, jelša, topol in pelin. Koristno je spremljati informacije o času cvetenja rastlin, katerih pelod povzroča alergijo.Pri pojavu kašlja, kihanja, rd..
Vloga resveratrola pri zdravljenju COVID-19
20. februarja letos objavljen članek v eminentni znanstveni reviji Nature (ki spada poleg revije Science med najuglednejše revije s področja naravoslovnih znanosti na svetu) avtorjev Guangdi Lija in Erika De Clerqa nas je pustil brez besed.V njem sta avtorja objavila seznam zdravil in učinkovin, ki so dokazano uporabne, mogoče celo odločilne v boju s Covid-19, boleznijo novega korona virusa.V družbi Favipiravirja, Remdesivirja, Cloroquina in drugih zdravil, je med terapevtskimi opcijami za nov koronavirus naštet tudi resveratrol.Resveratrol je že desetletja predmet številnih odmevnih znanstven..
Naravna pomoč v času krize
V ZDA je v času epidemije COVID19 prodaja vitaminov in drugih naravnih pripravkov za krepitev imunskega sistema poletela v nebo. Ob dejstvu, da ni cepiva in ni kliničnih dokazov o uspešnosti nekaterih zdravil, ki se jih omenja kot potencialno uporabna, so se ljudje množično obrnili na pomoč k naravi. Prodaja C vitamina je v ZDA poskočila za 146 %, cinka za 255 %. Med najbolj iskanimi so se znašli še vitamin D3 in pripravki z ameriškim slamnikom. Za boljši spanec je močno poraslo povpraševanje po pripravkih z melatoninom (vir: New York Times, 23. marec 2020). V zadnjem ča..
HILDEGARDINA MEDICINA
Hildegardina medicina - po 800 letih še vedno izredno učinkovita   Razlogi za obstoj in ponoven vzpon Hildegardinih receptov in nasvetov za zdravje tičijo v izredni učinkovitosti in holističnem pristopu. Hildegardino zdravilstvo je vseobsegajoča medicina. Od znanstvene medicine se loči po načinu zdravljenja. Njeno zdravilstvo dojemamo kot celovito zdravljenje telesa in duševnosti. Ne zdravi le simptomov, temveč poskuša najti vzrok bolezni in ga odstraniti, npr. s postom, dieto, zeliščnimi pripravki.   V njeni medicini se prepleta tradicionalna kitajska medici..
ACIDOPHILUS COMPOSTO
KAJ JE ACIDOPHILUS COMPOSTO IN ZA KAJ GA UPORABLJAMO? Acidophilus composto vsebuje mikoroorganizme, ki v ustreznih količinah koristijo zdravju. Vsebuje pet vrst mlečnokislinskih bakterij:• Lactobacillus acidophilus • L. rhamnosus • L. plantarum • L. sporogenes • Enterococcus Faecium, ki pomagajo pri vzpostavljanju in vzdrževanju ravnovesja ter delovanju mikroorganizmov v črevesju (črevesne mikrobiote). Mlečnokislinske bakterije so že naravno prisotne v gastrointestinalnem traktu. Tam vzdržujejo kislinsko-bazično ravnovesje, ki je potrebno za normalno delovanje prebavnih encimov, imunskega sist..
  KAJ JE SKRBNO IZBRANA ZOBNA PASTA?   Kakšno zobno pasto izbrati, da se ne bomo preko velike ustne sluznice še dodatno zastrupljali?   Naše telo skozi leta pobere z dihanjem, umivanjem, oblačenjem, čiščenjem, s prehrano, pijačo,… veliko strupov iz okolja. Preveč. Naši otroci so še bolj na udaru. Strašansko so v porastu alergije, avtoimune bolezni, bolezni kože, nevrodegenerativne bolezni.   Dr. Thomas Rau, zagovornik biomedicine iz Švice pravi, da smo ljudje kot sod, ki se polni s strupi. Ko je sod poln, telo ne zmore več in se nam začnejo k..
  USTNO OLJE Z ZELIŠČI 100 ml         Razstrupite se.  Srednjeveška opatinja in zeliščarica Sv. Hildegarda iz  Bingna je v svojih zapiskih pisala o pozitivnih učinkih zelišč, saj se je dobro zavedala njihovih čistilnih učinkov na telo. Ustno olje z zelišči, narejeno po Hildegardinih receptih, je nekaj izjemnega, je odličen način za čiščenje in krepitev dlesni. Receptura vsebuje najbolj učinkovita Hildegardina zelišča: rman, galgant in vijolice.   ü    za krepitev dlesni (parodontoza, afte,..) ü  ..
  LJUBLJANA BO SEPTEMBRA ŽE DRUGIČ GOSTILA VRHUNSKEGA FITOTERAPEVTA   Roberta Solimeja fitoterapevta novega tisočletja   Pred uporabo fitoterapevtskega sredstva so pacienti napoteni po nasvet k zdravniku ali farmacevtu. Kaj jim lahko svetujemo? Strokovna javnost že dalj časa ugotavlja, da potrebuje več znanj s področja preventive in ponovne vzpostavitve harmonije v človeškem telesu, ko je ta že porušena. Mednarodno priznan fitoterapevt in fitokozmetolog Robeto Solime, znan tudi kot fitoterapevt novega tisočletja, bo na 2. mednarodnem simpoz..
Srednjeveška opatinja in zeliščarica Sv. Hildegarda iz Bingna je v svojih zapiskih pisala o pozitivnih učinkih zelišč, saj se je dobro zavedala njihovih čistilnih učinkov za telo. Obstaja kakšna dobra receptura za čiščenje, razstrupljanje ustne votline?Pri Hildegardi se vedno najde kakšna dobra receptura za krepitev zdravja. Hildegardino olje z zelišči je odličen način za čiščenje in krepitev dlesni. Pa ne samo dlesni, učinkuje na celo telo. Receptura vsebuje kot osnovo biološko pridelano hladno stiskano sončnično olje in najbolj učinkovita Hildegardina zelišča: rman, galgant in vijo..
Post po Hildegardino
Zakaj je Hildegarda tako vztrajno priporočala post?Sveta Hildegarda je vedela, da je osnova za zdravje razstrupitev telesa. Pomena posta so se zavedali že stari narodi. Na prve sledove postenja naletimo pri starih Egipčanih (15. stoletje pr. n. št.). Po pričevanju grškega pisatelja Herodota so Egipčani pojmovali post kot osnovo za ohranjanje zdravja in mladosti. Postili so se enkrat na mesec, ker so spoznali, da preveč hrane škoduje. Stari Grki so že v 6. stoletju pr. n. š. izvajali poste. Filozof Pitagora se je postil, da je s tem povečal sposobnost razmišljanja. Enako so počeli nje..
Intervju: Roberto Solime – fitoterapevt novega tisočletja
V Italiji ste dobro poznan strokovnjak za zeliščno medicino. Še posebej izstopajo vaše stalne raziskave, ki jih odlikuje neprecenljivo znanje in dolgoletne izkušnje. Vse vaše strokovno delo je popolnoma osredotočeno in posvečeno zdravju, pravilni prehrani, dobremu počutju in lepoti. Za svoj prispevek družbi ste dobili priznanje celo od papeža.Kmalu bom praznoval 40. obletnico svojega delovanja: raziskav, razvoja in proizvodnje izdelkov, ki naj bi zadovoljevali potrebe ljudi. Priznanje sem dobil od papeža Janeza Pavla II v letu 1998, kar si seveda štejem še v posebno čast. Kako poteka vaš delo..
LJUBLJANA BO SEPTEMBRA GOSTILA ZELO POMEMBNE GOSTE SIMPOZIJ Z NARAVO DO ZDRAVJA Prvič bodo v Sloveniji predavali: svetovno priznana znanstvenika in raziskovalca prof. dr. Ercole L. Cavalieri in prof. dr. Eleanor G. Rogan iz ZDA - Eppley Institute for Research in Cancer and Allied Diseases, University of Nebraska Medical Center, ki sta v 40. letni raziskovalni praksi odkrila izvor številnih oblik raka in kako lahko preprečimo nastanek teh oblik rakavih obolenj in Roberto Solime - fitoterapevt novega tisočletja, ki bo spregovoril o razvoju modernega zeliščarstva na temelju tisočletne tradicij..
Prikazujem 1 do 12 od 12 (1 strani)