Facebook

RAZSTRUPLJANJE S HILDEGARDINIM USTNIM OLJEM ZA ŽVRKLJANJE

 

USTNO OLJE Z ZELIŠČI 100 ml

 

 

Detox Herbal Mouth Oil

 

 

Razstrupite se.  Srednjeveška opatinja in zeliščarica Sv. Hildegarda iz  Bingna je v svojih zapiskih pisala o pozitivnih učinkih zelišč, saj se je dobro zavedala njihovih čistilnih učinkov na telo. Ustno olje z zelišči, narejeno po Hildegardinih receptih, je nekaj izjemnega, je odličen način za čiščenje in krepitev dlesni. Receptura vsebuje najbolj učinkovita Hildegardina zelišča: rman, galgant in vijolice.

 

ü    za krepitev dlesni (parodontoza, afte,..)

ü    za temeljito razstrupljanje telesa in

ü    za zmanjšanje števila ustnih bakterij

ü    za odpravo strupov, povezanih z amalgamskimi zalivkami

 

Uporaba ustnega olja z zelišči zmanjšuje vpliv škodljivih bakterij v ustni votlini in temeljito razstruplja telo. Razstrupljanje temelji na odpravi strupov, tudi tistih, povezanih z amalgamskimi zalivkami.

 

Uporaba: 1-2 čajni žliči zjutraj na tešče žvrkljamo po ustni votlini, tudi med zobmi.  Žvrkljamo vsaj 2 minuti.  Po uporabi olje izpljunite in si umijete zobe z zobno pasto.

_________________________________________________________

 

Žvrkljanje zeliščnega olja kot metoda čiščenja strupov v telesu

 

Oljna terapija je nenavadno preprost proces razstrupljanja človeškega telesa. Ker je metoda docela varna, lahko postane dnevna navada.  Vsekakor naj opisana terapija traja toliko časa, kolikor je potrebno. 

Najbolj ugoden učinek ima na ustno votlino, saj zelo dobro vpliva na obnavljanje čvrstosti naših dlesni in utrjuje zobe. Lahko se pojavijo začetni stranski učinki: rahlo poslabšanje stanja dlesni, otekanje ali prebavne težave, ki čez nekaj dni izzvenijo. To je dober znak, da se na obolelih mestih dogajajo pozitivne spremembe.

Po nekaj dneh dejansko občutimo blagodejne učinke. Smo bolj vitalni in tudi psihično počutje je zelo dobro. Če uporabljamo to metodo večkrat na dan, to storimo vedno pred jedjo, na prazen želodec. Po končanem žvrkljanju je dobro, da si speremo usta s kakšno koristno tekočino, ko je na primer soda bikarbona, mešanica jabolčnega kisa in vode ali glinena voda. Na koncu si umijemo zobe z zobno pasto in očistimo jezik s strgalom.

 

Galgant (Alpinia officinarum)

 

      deluje protibolečinsko, protivirusno

      pospešuje prebavo

      revitalizira telesne funkcije

      podpira imunski sistem in je v tem smislu odličen za preventivo v hladnejših mesecih

 

Priporoča se pri glavobolu, bolečinah v prsih, slabem srcu, napadih angine pektoris, pri infarktu (preventivno in kot terapija), pri krčih v želodcu in prebavilih, menstrualnih težavah, motnjah krvnega obtoka, psevdoepileptičnih napadih ter oslabelosti oz. izčrpanosti. V ZDA so tako kot tobak žvečili galgant za pomiritev želodca in proti slabemu ustnemu zadahu. Z njim so v starih časih blažili slabo prebavo, napihnjenost in slabost.

 

Rman (Achillea millefolium)

 

deluje protivnetno in celilno tako notranje kot zunanje zaradi različnih sestavin, med njimi je azulen, ki ga vsebuje tudi kamilica.  Njegovi seskviterpeni uničujejo različne bakterije. Čreslovine imajo adstringentni učinek in podpirajo protivnetne snovi pri celjenju ran.

 

Vijolica

 

      ljudska medicina  jo priporoča za izpiranje žrela

      spodbudila naj bi tudi presnovo in zato »čistila kri«

      bila naj bi v pomoč pri znojenju, pomagala gnati na vodo in odvajati blato ter zdravila revmatizem, vnete sklepe in poapnene žile