Facebook

ČE SE IMATE RADI, BOSTE ZOBNO PASTO SKRBNO IZBRALI

 

KAJ JE SKRBNO IZBRANA ZOBNA PASTA?

 

Kakšno zobno pasto izbrati, da se ne bomo preko velike ustne sluznice še dodatno zastrupljali?

 

Naše telo skozi leta pobere z dihanjem, umivanjem, oblačenjem, čiščenjem, s prehrano, pijačo,… veliko strupov iz okolja. Preveč. Naši otroci so še bolj na udaru. Strašansko so v porastu alergije, avtoimune bolezni, bolezni kože, nevrodegenerativne bolezni.

 

Dr. Thomas Rau, zagovornik biomedicine iz Švice pravi, da smo ljudje kot sod, ki se polni s strupi. Ko je sod poln, telo ne zmore več in se nam začnejo kopičiti bolezni. Preprečimo stalno polnjenje soda s strupi tudi s skrbno izbranimi kozmetičnimi izdelki.

 

Zadnjih nekaj let je bilo objavljenih kar nekaj neodvisnih raziskav, ki so pokazale, da so v običajnih zobnih pastah sestavine, ki si jih prostovljno ne želimo dati v usta. Skozi sluznico v ustni votlini vse potencialno škodljive snovi zelo hitro preidejo v kri, le ta jih torej hitro prenese v ves organizem.

 

Zobe dnevno čistimo vsaj dvakrat. Hitri izračun nam pove, da si v povprečnem življenju (75 let) zobe očistimo vsaj 54.750 krat. Ta podatek nas lahko resno zaskrbi, če uporabljamo cenene in nevarne zobne paste.

 

Zato uporabite naravno zobno pasto. Takšno, ki ni nevarna vašemu telesu in okolju. Takšno, ki jo lahko pojeste.

 

Zobna pasta Solime je skrbna izbira. Pravijo ji ljubezen na prvo pranje zob. Zakaj? Prepričajte se. Pridite po vzorček v Medivital in sami se boste prepričali na lastnih zobeh.

 

Ustrezna je za uporabo pri homeopatskem zdravljenju.

  1. Za zaščito vaše ustne votline in zob

  2. Zmanjšuje nastajanje zobnih oblog in zobnega kamna

  3. Pomirja razdraženo tkivo

  4. Pri občutljivosti dlesni na toplo in hladno

  5. Za takojšnjo in dolgotrajno svežino

  6. Še posebej priporočamo pri posegih v ustni votlini, pri paradontalni bolezni in aftah

     

 

Sestavine:

 

KOLOSTRUM: poleg hranilnih snovi vsebuje tudi imunske faktorje in rastne dejavnike. V kolostrumu so številna protitelesa in hranilne snovi za odpornost proti boleznim, vitalnost in rast. Imunski faktorji sodelujejo pri razvoju imunskega sistema, obenem pa predstavljajo pomembne zaščitne snovi. Laktoferin je protein v kolostrumu, ki ima protivirusno in protibakterijsko delovanje in pripomore k naravni obrambi telesa.

 

ETERIČNO OLJE LIMONINE LUPINE: eterično olje limonine lupine v zobni pasti deluje močno osvežilno in čistilno v vaši ustni votlini.

 

ETERIČNO OLJE VRTNEGA JANEŽA: razkužuje ustno votlino in dihala.

 

ETERIČNO OLJE NIAOULI: pomirja razdraženo tkivo, lajša težave v ustni votlini, poživlja, je baktericid. Ima odlične antiseptične lastnosti.

 

SLADKI KOREN: deluje proti blažjim vnetnim procesom ter pomirja razdraženo tkivo. Znanstveniki so potrdili antioksidativni in protivnetni učinek sladkega korena. Gliciretinska kislina deluje proti glivicam in proti nekaterim bakterijam. Zavira razne vrste virusov, kužne na sluznicah, tudi herpes. Pomaga tudi pri vnetih sklepih in artritisu.

 

ETERIČNO OLJE TIMIJANA: zaradi vsebnosti timola uničuje nevarno mikrobno floro v ustni votlini. Izstopa predvsem antibakterijsko delovanje.

 

ETERIČNO OLJE NAGELJNOVIH ŽBIC/KLINČKOV

Najpomembnejša sestavina je evgenol s svojim anestetičnim učinkom. Ima zelo dobre protikužne lastnosti zoper bakterije, viruse in glivice.

 

Pred eteričnim oljem timijana in nageljnovih žbic pa niso varne niti plesni, saj ti eterični olji delujeta izredno antifungusno in antimikotično.

 

SOLLUM FULLONUM

Glineni minerali z močnim čistilnim učinkom, saj nase zelo učinkovito vežejo strupe.