Facebook

Članki


ACIDOPHILUS COMPOSTO
KAJ JE ACIDOPHILUS COMPOSTO IN ZA KAJ GA UPORABLJAMO? Acidophilus composto vsebuje mikoroorganizme, ki v ustreznih količinah koristijo zdravju. Vsebuje pet vrst mlečnokislinskih bakterij:• Lactobacillus acidophilus • L. rhamnosus • L. plantarum • L. sporogenes • Enterococcus Faecium, ki pomagajo pri vzpostavljanju in vzdrževanju ravnovesja ter delovanju mikroorganizmov v črevesju (črevesne mikrobiote). Mlečnokislinske bakterije so že naravno prisotne v gastrointestinalnem traktu. Tam vzdržujejo kislinsko-bazično ravnovesje, ki je potrebno za normalno delovanje prebavnih encimov, imunskega sist..
Srednjeveška opatinja in zeliščarica Sv. Hildegarda iz Bingna je v svojih zapiskih pisala o pozitivnih učinkih zelišč, saj se je dobro zavedala njihovih čistilnih učinkov za telo. Obstaja kakšna dobra receptura za čiščenje, razstrupljanje ustne votline?Pri Hildegardi se vedno najde kakšna dobra receptura za krepitev zdravja. Hildegardino olje z zelišči je odličen način za čiščenje in krepitev dlesni. Pa ne samo dlesni, učinkuje na celo telo. Receptura vsebuje kot osnovo biološko pridelano hladno stiskano sončnično olje in najbolj učinkovita Hildegardina zelišča: rman, galgant in vijo..
Post po Hildegardino
Zakaj je Hildegarda tako vztrajno priporočala post?Sveta Hildegarda je vedela, da je osnova za zdravje razstrupitev telesa. Pomena posta so se zavedali že stari narodi. Na prve sledove postenja naletimo pri starih Egipčanih (15. stoletje pr. n. št.). Po pričevanju grškega pisatelja Herodota so Egipčani pojmovali post kot osnovo za ohranjanje zdravja in mladosti. Postili so se enkrat na mesec, ker so spoznali, da preveč hrane škoduje. Stari Grki so že v 6. stoletju pr. n. š. izvajali poste. Filozof Pitagora se je postil, da je s tem povečal sposobnost razmišljanja. Enako so počeli nje..
Intervju: Roberto Solime – fitoterapevt novega tisočletja
V Italiji ste dobro poznan strokovnjak za zeliščno medicino. Še posebej izstopajo vaše stalne raziskave, ki jih odlikuje neprecenljivo znanje in dolgoletne izkušnje. Vse vaše strokovno delo je popolnoma osredotočeno in posvečeno zdravju, pravilni prehrani, dobremu počutju in lepoti. Za svoj prispevek družbi ste dobili priznanje celo od papeža.Kmalu bom praznoval 40. obletnico svojega delovanja: raziskav, razvoja in proizvodnje izdelkov, ki naj bi zadovoljevali potrebe ljudi. Priznanje sem dobil od papeža Janeza Pavla II v letu 1998, kar si seveda štejem še v posebno čast. Kako poteka vaš delo..
Prikazujem 1 do 4 od 4 (1 strani)