Meni
Vaša košarica

Čaj Colon Solime, 250 g

Čaj Colon Solime, 250 g
Čaj Colon Solime, 250 g
20.43€
Brez DDV: 18.66€
  • Zaloga: Na zalogi

Čaj z rmanom, sladkim korenom, lanom in slezenovcem.

Črevesje. Peristaltika črevesja. Plini.

Naravno prehransko dopolnilo.

Čaj pripravimo kot poparek.


Sestavine

Rman (Achillea millefolium L.) nadzemni cvetoči deli, ipe roxo (Handroanthus impetiginosus (Mart. ex DC)) lubje, gozdni slezenovec (Malva sylvestris L.) list, navadna medena detelja (Melilotus officinalis Pallas) nadzemni cvetoči deli, sladki koren (Glycyrrhiza glabra L.) korenina, kumina (Carvum carvi L.) plod, lan (Linum usitatissimum L.) seme, glog (Crataegus oxyacantha Medicus) cvet in list, koriander (Coriandrum sativum L.) plod.


Navodilo za uporabo

Zamešajte 6 g pripravka (kar je približno dve žlici) v pol litra vrele vode. Pokrijte in počakajte 30 minut. Precedite, sladkajte (najbolje z medom) in pijte po požirkih zjutraj in zvečer.


Opozorila

Hranite izven dosega otrok. Priporočene količine dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in zdrav način življenja.

Zaužijete le precejeno tekočino. Usedlino zavrzite.

Solimejevi čaji so pakirani v kontrolirani atmosferi.


Kaj je kontroliranana atmosfera?

V živilski industriji se pojavlja pritisk za zmanjšanje uporabe umetnih dodatkov v sadju in zelenjavi. Za to se izvajajo izboljšave embalaže in metod pakiranja, kar je izziv, saj vsak tip hrane zahteva svojo optimalno plinsko mešanico. To umetno mešanico plinov, ki se uporablja za skladiščenje ali embalažo, imenujemo kontrolirana atmosfera (KA). Ta postopek podaljšuje rok uporabnosti pakiranih živil in hkrati ohranja kakovost. Želja pri razvoju tega postopka je bila nadomestiti grobe kemične postopke (kot so E-dodatki) z novo tehnologijo, ki bi hkrati omogočala daljše roke uporabnosti, ohranjala kakovost, barvo in vonj - brez škodljivih aditivov.

V parkiranju v KA se zrak, ki ga dihamo (sestavljen iz 21% kisika, 0,038% ogljikovega dioksida in 78% dušika), spremeni v umetno mešanico plinov, ki se uporabi za skladiščenje ali embalažo. Količina kisika se zmanjša na 0-5%, medtem ko se koncentracija ogljikovega dioksida poveča na 3-10%, dodaja se tudi inertni dušik. Takšna mešanica plinov preprečuje rast bakterij in plesni.


Kako deluje kontrolirana atmosfera?

KA ohranja svežino, barvo in zmanjšuje kislost hrane zaradi pomanjkanja oksidacije. Višja koncentracija ogljikovega dioksida preprečuje gnitje rastlinskih tkiv.

Prava kombinacija pakirnih plinov in ustrezne embalaže sta ključni za ohranjanje hrane.

KA je uporabna tehnologija v živilski industriji, ki lahko ohranja svežino in kakovost pakiranih živil. Vpliva na rok uporabnosti, videz in hranilno vrednost hrane.


 


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Obrazec se preverja z uporabo Google reCAPTCHA Pravila zasebnosti in uporabe.
reCAPTCHA verification failed! Please try again.
Sestavine

Sestavine za največji dovoljeni dnevni odmerek (6 g):

Rman, nadzemni cvetoči deli 900 mg
Ipe roxo, lubje 900 mg
Gozdni slezenovec, list 600 mg
Navadna medena detelja, nadzemni cvetoči deli 600 mg
Sladki koren, korenina
titriran v 4 % glicirizinski kislini
600 mg
24 mg
Kumina, plod 600 mg
Lan, seme 600 mg
Glog, cvet in list 600 mg
Koriander, plod 600 mg
Opozorila
Shranjevati nedosegljivo otrokom! Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano in zdrav življenjski slog.Ne uživajte med nosečnostjo in dojenjem. Čaj precedimo. Usedlino zavržemo.