Meni
Vaša košarica

ČAJI

Vsakodnevne tegobe lahko ublažite ali odpravite že z izbiro pravega čaja. Najbolje jih je piti brez dodatkov, če pa to ni mogoče, vanje dodajte med ali limono.

Glede na sestavo, v grobem ločimo več vrst čajev in sicer:

 • Pravi čaji
 • Zeliščni čaji in zeliščne mešanice čajev
 • Sadni čaji


Pravi čaji

Pravi čaji se pridobivajo iz listov čajevca. Glede na način obdelave listov poznamo različne vrste pravih čajev – črni, zeleni, rdeči, rumeni, beli. Vsem je skupno to, da vsebujejo veliko antioksidantov in imajo mnoge pozitivne učinke na naš organizem. Najbolj znana sta prav gotovo črni in zeleni čaj.


Zeliščni čaji

Zeliščni čaji so topli napitek iz posušenih delov zelišč, ki se uporabljajo kot poparek in prevretek. Ne vsebuje listov grma čajevca, iz katerega pridobivamo čaj, zato podobno kot sadni čaji ne sodi med prave čaje, ter ne vsebujejo teina.

Pogosto se uporabljajo v zdravilne namene. Zelišča se uporabljajo tudi za kopeli, nego in čiščenje obraza. Zeliščni čaji so primerni kot topel napitek ali ohlajen napitek čez ves dan.

Kakšne koristne učinke imajo zeliščni čaji?

Zeliščni čaji vsebujejo veliko mineralov, vitaminov, čreslovin in eteričnih olj. Običajno so prijetnega okusa in vonja.

Najbolje jih je uživati nesladkane, lahko pa jih sladkamo z medom. Čaji delujejo razstrupljevalno, zaradi česar se počutimo bolje in si okrepimo imunski sistem.

Spodbujajo tudi presnovo. Čaja ne pijmo le pozimi, temveč preko celega leta. Kateri so tisti zeliščni čaji, ki zdravijo marsikatero tegobo in ne smejo manjkati v domači naravni lekarni?

Med najbolj priljubljenimi zeliščnimi čaji so žajbljev, šipkov, bezgov, kamilični, lipov, slezov, trpotčev in janežev čaj.

Bezgov čaj, ki ga najdete tudi v naši ponudbi, ima številne zdravilne učinke. Cvetovi bezga pomagajo pri različnih boleznih. Njihove aktivne sestavine raztopijo sluz pri okužbah s kašljem in sinusom, lajšajo simptome prehlada, gripe in okužb dihal, kot je bronhitis, ter spodbujajo potenje in hitrejše okrevanje pri povišani telesni temperaturi.

Tudi razni drugi čaji, pripravljeni iz zelišč kot so islandski lišaj, kopriva, bela omela, plahtica, rman, ginko, rožmarin, ginseng, pegasti badelj, regrat in številna druga zelišča pomagajo pri različnih težavah:

 • Krepijo srce in krvni obtok
 • Krepijo možgane, pozitivno vplivajo na čustva
 • Odpravljajo stres ter delujejo pomirjevalno
 • Krepijo imunski sistem
 • Izboljšujejo počutje, ter pripomorejo k lepoti
 • Čistijo sečne poti in delujejo zdravilno na prostato
 • Blagodejno delujejo na želodec in izboljšujejo prebavo
 • Ohranjajo vitalnost in razstrupljajo telo

 

BELA OMELA (Viscum album L.) Količina: 100 g Dežela izvora: MadžarskaSolimejevi čaji so pakirani v kontrolirani atmosferi.Kaj je kontroliranana atmosfera?V živilski industriji se pojavlja pritisk za zmanjšanje uporabe umetnih dodatkov v sadju in zelenjavi. Za to se izvajajo izboljšave embala..
7.49€
Brez DDV:6.84€
BEZEG CVETOVI  (Sambucus nigra L.) Družina: CAPRIFOLIACEAE Dežela izvora: ITALIJA Količina: 100 gHladno sušeno zelišče, vakumsko pakirano.Solimejevi čaji so pakirani v kontrolirani atmosferi.Kaj je kontroliranana atmosfera?V živilski industriji se pojavlja pritisk za zmanjšanje upo..
13.48€
Brez DDV:12.31€
Znamka: Imunski sistem
BOROVNICE, listi (Vaccinium myrtillus L.) Količina: 100 gPoreklo: EvropaSolimejevi čaji so pakirani v kontrolirani atmosferi.Kaj je kontroliranana atmosfera?V živilski industriji se pojavlja pritisk za zmanjšanje uporabe umetnih dodatkov v sadju in zelenjavi. Za to se izvajajo izboljšave emb..
10.45€
Brez DDV:9.54€
Čaj z rmanom, sladkim korenom, lanom in slezenovcem. Črevesje. Peristaltika črevesja. Plini. Naravno prehransko dopolnilo. Čaj pripravimo kot poparek. SestavineRman (Achillea millefolium L.) nadzemni cvetoči deli, ipe roxo (Handroanthus impetiginosus (Mart. ex DC)) lubje, gozdni slezenov..
20.43€
Brez DDV:18.66€
Čaj z vednozelenim gornikom (uva ursi), koruznimi laski, komarčkom in zlato rozgo. Ledvice in mehur. Odvajanje telesnih tekočin. Naravno prehransko dopolnilo. Čaj pripravimo kot poparek. Sestavine Sestavine in količina največjega priporočenega dnevnega odmerka (6 g): vednozeleni gorni..
20.43€
Brez DDV:18.66€
Znamka: Dihalne poti
ČAJ DIHALA, Solime, 250 gPrehransko dopolnilo s timijanom in sladkim korenom.SestavineSladki koren (Glycyrrhiza glabra L.) korenina, slez (Althaea officinalis L.) korenina, timijan (Thymus vulgaris L.) listi, evkalipt (Eucalyptus globulus Labill.) listi, komarček (Foeniculum vulgare Mill.) sadež, na..
20.43€
Brez DDV:18.66€
Znamka: Lepota in telo
Čaj z žajbljem, rmanom, navadno konopljiko, pasijonko in medeno deteljo. Menopavza. Naravno prehransko dopolnilo. Čaj pripravimo kot prevretek. Sestavine Alfa alfa (Medicago sativa L.) nadzemni deli, žajbelj (Salvia officinalis L.) list, navadni rman (Achillea millefolium L.) cvetoči ..
20.43€
Brez DDV:18.66€
Čaj z vrbovcem, bodečo lobodiko, preslico in virginskim nepozebnikom. Prostata. Čaj pripravimo kot prevretek. Naravno prehransko dopolnilo. Sestavine Drobnocvetni vrbovec (Epilobium parvifolium Scherp.) nadzemni deli 1500 mg, ipe roxo (Handroanthus impetiginosus Mattos) skorja 1200 mg..
20.43€
Brez DDV:18.66€
Čaj z grškim senom.Prebava Naravno prehransko dopolnilo. Navodilo za uporabo Zamešajte 8 g pripravka (kar je približno dve žlici) v pol litra hladne vode. Zavrite in pustite vreti 5 minut. Ohladite, precedite, sladkajte (najbolje z medom) in pijte po požirkih zjutraj in zvečer. Opozo..
20.43€
Brez DDV:18.66€
Čaj z volčjim bobom, jastrebino, oljko, boldovcem, vednozelenim gornikom in listom oreha. Presnova ogljikovih hidratov. Sladkor. Čaj pripravimo kot prevretek. Naravno prehransko dopolnilo. Sestavine Sestavine in količina največjega priporočenega dnevnega odmerka (8 g): volčji bob (..
20.43€
Brez DDV:18.66€
Čaj z oljčnimi listi, glogom, srčnico, belo omelo in medeno deteljo. Visok krvni tlak. Čaj pripravimo kot prevretek. Naravno prehransko dopolnilo. Sestavine Oljka (Olea europaea L.) listi, glog (Crataegus oxyacantha Medicus) cvetovi in listi, deljenolistna srčnica (Leonurus cardiaca L..
20.43€
Brez DDV:18.66€
Čaj z regratom, artičoko, repincem, rmanom, vednozelenim gornikom in pegastim badljem. Jetra. Čaj pripravimo kot prevretek. Sestavine Sestavine in količina največjega priporočenega dnevnega odmerka (8 g): prstasti pesjak (Cynodon dactylon Pers.) korenika 1600 mg, navadni regrat (Tarax..
20.43€
Brez DDV:18.66€
Prikazujem 1 do 12 od 39 (4 strani)