





- Zaloga: Na zalogi
Čaj z brezo
Sestavine
breza (Betula pendula Roth.) listi, rman (Achillea millefolium L.) socvetja, jesen (Fraxinus excelsior L.) listi, navadna krhlika (Frangula alnus Mill.) lubje, regrat (Taraxacum campylodes G.E. Haglund) korenina, repik (Agrimonia eupatoria L.) vrhovi, haloga (Fucus vesiculosus L.) talus.Navodilo za uporabo
Zamešajte 6 g pripravka (kar je približno dve žlici) v pol litra vrele vode. Pokrijte in počakajte 30 minut. Precedite, sladkajte (najbolje z medom) in pijte po požirkih zjutraj in zvečer.
Opozorila
Zamešajte 7 g pripravka (kar je približno dve žlici) v pol litra hladne vode. Zavrite in pustite, da v pokriti posodi počiva 5 - 10 minut. Ohladite in pijte zjutraj in zvečer. Pripravek pred uporabo precedite. Usedlina ni primerna za uživanje.
Solimejevi čaji so pakirani v kontrolirani atmosferi.
Kaj je kontrolirana atmosfera?
V živilski industriji se pojavlja pritisk za zmanjšanje uporabe umetnih dodatkov v sadju in zelenjavi. Za to se izvajajo izboljšave embalaže in metod pakiranja, kar je izziv, saj vsak tip hrane zahteva svojo optimalno plinsko mešanico. To umetno mešanico plinov, ki se uporablja za skladiščenje ali embalažo, imenujemo kontrolirana atmosfera (KA). Ta postopek podaljšuje rok uporabnosti pakiranih živil in hkrati ohranja kakovost. Želja pri razvoju tega postopka je bila nadomestiti grobe kemične postopke (kot so E-dodatki) z novo tehnologijo, ki bi hkrati omogočala daljše roke uporabnosti, ohranjala kakovost, barvo in vonj - brez škodljivih aditivov.
V parkiranju v KA se zrak, ki ga dihamo (sestavljen iz 21% kisika, 0,038% ogljikovega dioksida in 78% dušika), spremeni v umetno mešanico plinov, ki se uporabi za skladiščenje ali embalažo. Količina kisika se zmanjša na 0-5%, medtem ko se koncentracija ogljikovega dioksida poveča na 3-10%, dodaja se tudi inertni dušik. Takšna mešanica plinov preprečuje rast bakterij in plesni.
Kako deluje kontrolirana atmosfera?
KA ohranja svežino, barvo in zmanjšuje kislost hrane zaradi pomanjkanja oksidacije. Višja koncentracija ogljikovega dioksida preprečuje gnitje rastlinskih tkiv.
Prava kombinacija pakirnih plinov in ustrezne embalaže sta ključni za ohranjanje hrane.
KA
je uporabna tehnologija v živilski industriji, ki lahko ohranja svežino
in kakovost pakiranih živil. Vpliva na rok uporabnosti, videz in
hranilno vrednost hrane.
- 0%
- 0%
- 0%
- 0%
- 0%
Prijavi to mnenje.
Sestavine | |||||||||||||||||||||||||||
breza(Betula pendula Roth.) listi, rman (Achillea millefolium L.) socvetja, jesen (Fraxinus excelsior L.) listi, navadna krhlika (Frangula alnus Mill.) lubje, regrat (Taraxacum campylodes G.E. Haglund) korenina, repik (Agrimonia eupatoria L.) vrhovi, haloga (Fucus vesiculosus L.) talus.
Čaj z regratom, artičoko, repincem, rmanom, vednozelenim gornikom in pegastim badljem.Jetra.Čaj pripravimo kot prevretek.SestavineSest..
20.43€
Brez DDV:18.66€ |