Meni
Vaša košarica

Solimejev čaj, 100 g

Čaj s kumino, meto, sladkim korenom, seno in slezenovcem.


Prebava. Zaprtje.


Sestavine


Tinevelška sena, orientalska kumina, poprova meta, sladki koren, gozdni slezenovec.


Navodilo za uporabo


Ščepec mešanice žvečimo ali popijemo s tekočino.


Solimejevi čaji so pakirani v kontrolirani atmosferi.Kaj je kontroliranana atmosfera?

V živilski industriji se pojavlja pritisk za zmanjšanje uporabe umetnih dodatkov v sadju in zelenjavi. Za to se izvajajo izboljšave embalaže in metod pakiranja, kar je izziv, saj vsak tip hrane zahteva svojo optimalno plinsko mešanico. To umetno mešanico plinov, ki se uporablja za skladiščenje ali embalažo, imenujemo kontrolirana atmosfera (KA). Ta postopek podaljšuje rok uporabnosti pakiranih živil in hkrati ohranja kakovost. Želja pri razvoju tega postopka je bila nadomestiti grobe kemične postopke (kot so E-dodatki) z novo tehnologijo, ki bi hkrati omogočala daljše roke uporabnosti, ohranjala kakovost, barvo in vonj - brez škodljivih aditivov.

V parkiranju v KA se zrak, ki ga dihamo (sestavljen iz 21% kisika, 0,038% ogljikovega dioksida in 78% dušika), spremeni v umetno mešanico plinov, ki se uporabi za skladiščenje ali embalažo. Količina kisika se zmanjša na 0-5%, medtem ko se koncentracija ogljikovega dioksida poveča na 3-10%, dodaja se tudi inertni dušik. Takšna mešanica plinov preprečuje rast bakterij in plesni.

Kako deluje kontrolirana atmosfera?

KA ohranja svežino, barvo in zmanjšuje kislost hrane zaradi pomanjkanja oksidacije. Višja koncentracija ogljikovega dioksida preprečuje gnitje rastlinskih tkiv.

Prava kombinacija pakirnih plinov in ustrezne embalaže sta ključni za ohranjanje hrane.

KA je uporabna tehnologija v živilski industriji, ki lahko ohranja svežino in kakovost pakiranih živil. Vpliva na rok uporabnosti, videz in hranilno vrednost hrane.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Obrazec se preverja z uporabo Google reCAPTCHA Pravila zasebnosti in uporabe.
reCAPTCHA verification failed! Please try again.
Sestavine

Sestavine za največji dovoljeni dnevni odmerek (1 g):

Sena, listi 750 mg
Meta, listi 110 mg
Kumina, sadež 100 mg
Sladki koren, korenina
titrirano na glicirizinski kislini 4 %
20 mg
0,8 mg
Slez, listi 17 mg
Slez, cvetovi 3 mg
Opozorila
Hranjevati nedosegljivo otrokom! Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter z zdrav življenjski slog. V primeru daljše uporabe izdelka se posvetujete s svojim zdravnikom. Uporaba izdelka za mlajše od 12 let ni priporočljiva. V času nosečnosti ali dojenja se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.