Meni
Vaša košarica

Neti pot za izpiranje nosu

NETI POT posodica za izpiranje nosne votline MEDICINSKI PRIPOMOČKI IN TKM
Neti pot za izpiranje nosu
18.68€
Brez DDV: 15.31€
  • Zaloga: Na zalogi
  • Keramična posodica za izpiranje sluzi iz nosne votline in sinusov
  • Keramika preprečuje poškodbe, ki lahko nastanejo ob uporabi plastičnih posodic zaradi prevelikega pritiska
  • Preprosta za čiščenje
  • Kvalitetna in obstojna izdelava

Neti posodica je narejena iz keramike. Keramika je naraven material, ki ne vsebuje kemikalij ali toksinov. To zagotavlja varnost in zmanjšuje tveganje za alergijske reakcije pri izpiranju sinusov. Gladka površina keramike omogoča preprosto odstranjevanje morebitnih ostankov soli ali sluzi po vsaki uporabi.

Izpiranje  sinusnih poti z neti pot posodico se v ajurvedi priporoča, ker pomaga očistiti sluz, odstraniti nečistoče ter ohranjati svobodno dihanje. To starodavno znanje izvira iz modrosti, ki poudarja pomen ohranjanja ravnovesja v dihalnem sistemu za celostno dobro počutje.

Uporabo priporočamo pri zamašenem nosu in polnih sinusih, pri težavah z alergijo na cvetni prah. Lahko se jo uporablja tudi preventivno, zlasti v obdobjih sezonskih alergij in obdobjih povečanega tveganja za okužbe dihal.


NAVODILO ZA UPORABO:

NETI posodo napolnimo s toplo vodo (telesne temperature). Dodamo ji pol čajne žličke soli in dobro premešamo, da se sol raztopi. Postavimo se pred umivalnik, rahlo nagnemo telo naprej, glavo nagnemo vstran in nekoliko naprej, v levo stran. Nosni nastavek posode nastavimo v rahlo dvignjno desno nosnico. Nosni nastavek naj popolnoma zatesni nosnico, tako da voda ne teče mimo. Voda se preko ene nosnice izteče ven skozi drugo nosnico. Glava ne sme biti nagnjena preveč nazaj, da nam voda ne teče po grlu. Med izpiranjem dihamo skozi usta. Izpraznimo celotno vsebino posode. Po končanem posatopku izpiranja pihnemo preostalo vodo iz nosnice in postopek ponovimo še na drugi nosnici.

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Obrazec se preverja z uporabo Google reCAPTCHA Pravila zasebnosti in uporabe.
reCAPTCHA verification failed! Please try again.
Sestavine
Keramika