ŽULJI, OPEKLINE IN PREBAVNE MOTNJE


Z MEDIVITALOVO POTOVALNO LEKARNO VARNO NA POT


Poletje je čas potovanj, počitnic, izletov in športnih aktivnosti. Ko se odpravljate na pot, želite biti dobro pripravljeni na morebitne nevšečnosti. Prostor v kovčku ali nahrbtniku imate omejen, zato je pomembno, da ga pametno izkoristite. Priporočamo vam nekaj naravnih in učinkovitih izdelkov, ki jih vključite v vašo potovalno lekarno.


Driske, zaprtje in druge prebavne težave

Probiotiki so v času potovanja ključni za ohranjanje uravnotežene črevesne flore ter zmanjšanje prebavnih težav. Priporočljivo je jemati probiotike, kot je Acidophilus composto, ki vsebujo Saccharomyces boulardii in druge koristne seve probiotičnih bakterij za ohranjanje zdravja prebavil. Z dodatkom prebiotikov se spodbuja razmnoževanje koristnih bakterij.


Acidophilus composto MEDIVITAL - disbioza prebavil

Acidophilus Composto je prehransko dopolnilo, ki je na voljo v obliki kapsul, zasnovano za vzpostavitev uranotežene črevesne flore.

Gre za simbiotik, saj vsebuje tako probiotike kot tudi prebiotike, pri čemer je dodan še poseben sev Saccharomyces boulardii. Vse te seve, to so Saccharomyces boulardii, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus sporogenes in Enterococcus faecium, proizvajajo v evropskih laboratorijih, pri čemer so označeni z oznako vrste seva, na primer LMG P-21021. To zagotavlja natačen nadzor in visoko kvaliteto proizvoda.

Pomembno je omeniti, da smo edini dobavitelj na slovenskem tržišču, ki uporablja visoko kakovostno naravno VEGANSKO kapsulo iz tapiokine moke.

V izdelku so tudi prebiotiki, frukto-oligosaharidi iz sladkorne pese (FOS) in inulin. Ti prebiotiki spodbujajo hitrejše razmnoževanje koristnih bakterij v prebavnem traktu, kar še dodatno podpira učinkovitost izdelka.

Z redno uporabo Acidophilus Composta lahko prispevate k boljšemu zdravju vašega prebavnega sistema in bolj uravnoteženi črevesni flori. Vedno pa je priporočljivo, da se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujete s strokovnjakom za prehrano ali zdravnikom.


Opekline, ožigi meduz in žulji

Remargin Colostrum Gel SOLIME - odrgnine, piki, akne, po depilacijah in britju


Rezultati histoloških in molekularnih testov in vitro* jasno potrjujejo, da ima izdelek Remargin Colostrum Gel® neposreden vpliv na morfologijo kože, s poudarkom na naslednjih ključnih učinkih:

  • nevtralizacija degeneracije medcelične: rezultati testov kažejo, da Remargin Colostrum Gel® učinkovito deluje proti degeneraciji medceličnine, kar pomembno prispeva k ohranjanju strukture in elastičnosti kože;
  • spodbujanje revitalizacije tkiva: izdelek učinkovito spodbuja proces revitalizacije tkiva, kar pripomore k regeneraciji kože. To je še posebej pomembno pri obnavljanju in izboljšanju funkcije fibroblastov, ključnih celic, odgovornih za sintezo kolagena in drugih pomembnih sestavin kože;
  • Remargin Colostrum Gel® zato predstavlja obetaven izdelek za nego kože, saj ne le izboljšuje morfologijo kože, temveč tudi spodbuja naravne procese obnove in regeneracije. Uporaba tega izdelka lahko pomaga pri doseganju bolj zdrave, sveže in mladostne kože.

*Barbara di Servi, Marisa Meloni, In vitro wound healing model on FT-SKIN, Vitroscreen SRI, Milano, VR 38-13, 2013.


Remargin Colostrum Aloe Gel - opekline, suha in razdražena koža


Aloe gel je izjemno koristen izdelek, saj deluje pomirjujoče in hkrati pospešuje proces celjenja.
Glavna prednost Aloe gela je v tem, da prispeva k hitrejšemu celjenju sluznice membrane. To je mogoče zaradi njegove sposobnosti spodbujanja sinteze kolagena, ki je ključni gradnik za regeneracijo in obnovo tkiva. Hkrati pa ima tudi močan antiseptični učinek, kar pomaga pri preprečevanju okužb in vnetij na poškodovanih območjih sluznice.
Poleg tega ima kolostrum bogato vsebnost rastnih faktorjev, ki so izredno pomembni za hitro obnavljanje poškodovane kože in sluznice. Ti rastni faktorji spodbujajo naravne procese regeneracije, kar omogoča učinkovito celjenje in okrevanje.
Zaradi teh koristnih lastnosti je Aloe gel odlična izbira za pospeševanje celjenja kože in sluznic ter za pomirjanje draženja in nelagodja. Ne glede na to, ali gre za manjše poškodbe ali draženje zaradi različnih vzrokov, uporaba Aloe gela lahko znatno izboljša proces celjenja in olajša neprijetne simptome.

Izdelki Remargin Colostrum vsebujejo naravni kolostrum brez konzervansov, barvil in sintetičnih dodatkov.


Zaščita pred soncem

Kreme z zaščitnimi faktorji UVA in UVB ščitijo kožo ter spodbujajo zdravo porjavelost. Primerne so za občutljivo kožo, nagnjeno k eritemu in rdečici pri odraslih in otrocih. Uporaba zaščitnih sredstev je nujna za preprečevanje poškodb kože, oksidativnega stresa in prezgodnjega staranja. Pravilna zaščita pomaga ohranjati celovitost kože in preprečuje nastanek kožnega raka, melanoma in hiperpigmentacije. Za več informacij obiščite našo spletno stran.Sončne kreme SOLIME in MEDIVITAL SPF 30 - zaščita pred soncem


Linija izdelkov za sonce temelji na dragocenih naravnih sestavinah, kot so olje makadamije, kolostrum in olje smilja. Te izjemne sestavine delujejo v harmoniji, da zagotovijo celovito nego kože, zlasti v obdobju izpostavljenosti sončnemu sevanju in v poletnih mesecih.

Ena od ključnih prednosti krem je njihova sposobnost pomiriti razdraženost kože in zmanjšati škodljive učinke, ki jih povzroča izpostavljenost sončnim žarkom. Vsebujejo aktivne sestavine, ki učinkovito nevtralizirajo proste radikale, ki nastanejo zaradi UV žarkov, kar pomaga ohranjati kožo zdravo in zaščiteno.

Nudijo učinkovito zaščito tako pred UVA kot tudi UVB žarki, kar je ključno za preprečevanje poškodb kože in prehitrega staranja.

Formula kreme za zaščito pred soncem je obogatena z osnovnim oljem makadamije, ki zagotavlja hitro vpijanje in ne pušča neprijetnih belih madežev na koži. Tako je uporaba udobna in prijetna.

Poleg zaščite pred soncem uporaba kreme ohranja kožo vlažno in optimalno negovano tudi v vročih poletnih dneh, kar je ključno za zdrav in sijoč videz kože.

Dodatna prednost kreme je prijeten vonj, ki bo razvajal vaše čute in naredil vašo nego še bolj prijetno.

Pomembno je tudi omeniti, da izdelki ne vsebujejo nano sestavin, saj se zavedamo pomena varne in naravne nege kože. Tako boste lahko uživali v sončnih dneh, ne da bi vas skrbelo za negativne učinke sončnega sevanja, hkrati pa boste obdržali kožo svežo, mehko in zaščiteno.


Zaščita kože pred izsušenostjo in staranjem


Sole mleko za po sončenju SOLIME - zaščita po sončenju


Mleko za telo je idealno za ohranjanje porjavelosti kože, saj zagotavlja celovito nego po izpostavitvi soncu.

Koži, ki je po izpostavljenosti soncu suha, pordela in vroča, mleko povrne vlago, hranilna in svežino. Formulacija je posebej prijazna tudi najbolj občutljivi koži, saj zagotavlja nežno nego brez neprijetnih vonjav.

Ključne sestavine mleka sta kolostrum in aloja. Kolostrum, ki vsebuje bogato vsebnost rastnih faktorjev, pomaga obnavljati kožo in ohranjati njeno naravno elastičnost. Aloe vera je znana po svoji sposobnosti prodiranja globoko v kožo, saj zagotavlja intenzivno hidracijo in zadržuje vlago v koži, kar je ključno za ohranjanje njene prožnosti.

Poleg tega je mleko obogateno z mehčalnim in hranilnim učinkom kokosovega olja, ki pomirja kožo in ji podarja svilnat občutek.

Aktivne sestavine, kot so kolostrum, aloja, kokosovo olje in izvleček kumaric, delujejo v sinergiji, da zagotovijo najboljšo možno nego po sončenju. Vaša koža bo po uporabi mleka navlažena, osvežena in pomirjena, pripravljena na nove sončne dogodivščine. Za najboljše rezultate nanesite mleko po vsaki izpostavitvi soncu in uživajte v zdravi in sijoči koži, ki bo obdržala svojo čudovito porjavelost še dolgo časa.


Sole kapsule SOLIME - priprava na sonce in krepitev porjavelosti


Sole kapsule so odlična izbira za pripravo vaše kože pred izpostavljenostjo sončni svetlobi. Zasnovane so tako, da krepijo naravno porjavelost in hkrati skrbijo za vašo kožo pred, med in po sončenju.

S posebno formulacijo izdelek pripravi vašo povrhnjico, da se učinkoviteje zaščiti pred sončnimi žarki. Na ta način lahko uživate v sončenju, ne da bi skrbeli za neprijetne posledice.

Sole kapsule so idealne tudi za krepitev porjavelosti. Obogatene so z naravnimi sestavinami, ki spodbujajo nastajanje melanina, pigmenta, ki je odgovoren za porjavitev kože. Tako boste lahko uživali v zdravi in enakomerni porjavelosti, brez nepotrebnih opeklin.

Koži na telesu z uživanjem Sole kapsul zagotavljamo nadzorovano količino hranil, vitaminov, mineralov in antioksidantov. Ti pomembni elementi prispevajo ne le k dobremu počutju vaše povrhnjice, temveč tudi celotnega telesa. Na ta način skrbimo za vašo kožo in splošno dobro počutje, kar je ključno za ohranjanje zdrave in sijoče kože.

Uporaba Sole pred sončenjem je pomembna za zaščito kože pred škodljivimi učinki sončnih žarkov. S pravilno pripravo in nego kože boste lahko uživali v sončnih dneh brez skrbi in hkrati ohranili svojo naravno porjavelost ter zdrav in sijoč videz kože.


Zaščita pred komarji

Komarji so zelo nadležni zaradi svojega zvoka in pikov. Priporočamo uporabo razpršila proti komarjem, da se boste lahko sproščeno uživali v poletnih večerih.


Protego sprej in gel, SOLIME


Protego gel in sprej SOLIME sta odlična izbira pred pikom komarjev. Ta narvna izdelka vsebujeta eterična olja, ki so komarjem neprijetna in so brez strupenih dodatkov. Poleg tega PROTEGO gel in sprej imata prijeten vonj. S Protego gelom in sprejem se lahko zanesete na učinkovito podporo pred nadležnimi komarji.