Meni
Vaša košarica

Sirup Expectoral Plantago, Solime, 200 ml

Sirup za kašelj z izvlečki zelišč
Aktualno
Sirup Expectoral Plantago, Solime, 200 ml
18.76€
Brez DDV: 17.13€
 • Zaloga: Na zalogi

Sirup Plantago je prehransko dopolnilo v tekoči obliki, narejeno na osnovi cele palete izjemno učinkovitih sestavin: evkaliptusovega medu, trpotca, grindelije, žajblja, lipovca, komarčka, rdečega bora, timijana, C vitamina in propolisa.

 • Priporočamo ga ob simptomih gripe in prehladov. 
 • Uživamo ga pri suhem in mokrem kašlju. 
 • Hitro in učinkovito deluje na dihalne poti."Človek je le dih in senca."

-Sofoklej

Expectoral Plantago - naravni sirup za dihalne poti 

 • pomirja kašelj 
 • olajšuje izkašljevanje 
 • umirja krčevite bronhialne napade 
 • raztaplja sluzi 
 • pomaga pri celjenju vnete sluznice 

Plantago je prava sinergija za dihalne poti. Evkaliptusovem medu je dodanih kar 7 rastlinskih izvlečkov, izdelanih s posebno metodo ultrazvočne ekstrakcije, ki aktivne učinkovine ohranja termično nepoškodovane, saj se izvlečki proizvajajo na sobni temperaturi. Med njimi sta tudi trpotec in smilj, ki sta pri nas še posebej znana kot pomoč pri težavah s kašljem. V sirup so dodana še eterična olja komarčka, rdečega bora in timijana (oz. materine dušice), propolis in vitamin C.

Pri Plantagu je vprašanje, kakšen kašelj imamo, odveč, saj ga pijemo pri suhem in mokrem (produktivnem) kašlju.

Pomembna sestavina sirupa Plantago je trpotec (Plantago lanceolata L.) - uporablja se za zdravljenje okužb zgornjih dihalnih poti. Čeprav je na voljo le malo kliničnih podatkov, rezultati eksperimentalnih raziskav potrjujejo npr. protivnetno, spazmolitično in imunostimulativno delovanje.

Pri ozkolistnem trpotcu so uporabni nadzemni deli, suličasti listi in cvetovi, Največkrat ga uporabljamo pri težavah z dihali, kot so za pomirjanje dražečega kašlja, ob zdravljenju bronhitisa, prehlada ter pri vnetjih grla in žrela. Je tudi blago sredstvo za izkašljevanje. Vsebuje več aktivnih spojin, kot so flavonoidi, polisaharidi, terpenoidi, lipidi, iridoidni glikozidi in derivati kofeinske kisline.

Plantagu je dodan vitamin C, poznan tudi kot L-askorbinska kislina, ki ima v telesu pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamin C obenem prispeva k zmanjšani utrujenosti oz. izčrpanosti, ki se pojavi ob raznih prehladnih obolenjih.  

S priporočenim dnevnim odmerkom 30 g Plantaga zaužijemo kar 225 % priporočenega dnevnega vnosa (PDV) vitamina C za odraslega človeka. V tankem črevesu se pri običajnih vnosih absorbira od 80 do 90 odstotkov zaužitega C vitamina. 

Povišane potrebe po vitaminu C se lahko pojavijo predvsem pri: 

 • okužbah, 
 • pri ljudeh z večjimi fizičnimi napori (tudi športna aktivnost), 
 • duševnem in umskem stresu, 
 • pri zlorabi alkohola,  
 • ob uživanju nekaterih zdravil, 
 • pri kadilcih in 
 • pri nekaterih bolezenskih stanjih kot npr. sladkorna bolezen. 

V Plantago je dodan tudi izvleček sončničnih semen. Sončnična semena so še posebej bogata z vitaminom E in selenom. Ti delujejo kot antioksidanti za zaščito celic vašega telesa pred poškodbami prostih radikalov, ki igrajo vlogo pri številnih kroničnih boleznih. Vsebuje tudi veliko žveplovih aminokislin. 

Poleg tega so sončnična semena dober vir koristnih rastlinskih spojin, vključno s fenolnimi kislinami in flavonoidi, ki delujejo tudi kot antioksidanti, zato pomagajo lajšati različne oblike vnetnih procesov.

Cvetovi smilja so bogati s fenolnimi spojinami, vključno s flavonoidi, halkoni, fenolnimi kislinami, kumarini in pironi. Poleg polifenolov so bile iz H. arenarium izolirane tudi druge spojine, kot so steroli, lignani in glikozidi aromatskih spojin. 

Smilju so s študijami dokazali antibakterijsko delovanje proti bakterijam dihalnih poti, kot so Haemophilus influenzae, H. parainfluenzae, P. aeruginosa in S. pneumoniae. 

Tradicionalno se ga uporablja pri okužbah dihal, vendar je cena smilja visoka (prijel se ga je vzdevek “tekoče zlato”) in so zato izdelki, ki ga vsebujejo, izredno redki in dragoceni.  

Sirup, ki ni sirup

Plantago sirup pravzaprav sploh ni sirup*, temveč zgoščeni tekoči izdelek. Osnova namreč ni raztopina vode in sladkorja, temveč visokokakovostni italijanski evkaliptusov med, v katerega so dodani rastlinski izvlečki, eterična olja, propolis in C vitamin. Ko je napaden vaš imunski sistem, ko vas ogrožajo virusi in bakterije, je sladkor zadnja stvar, ki bi jo vaše telo v takem stanju potrebovalo. Zato izberite Plantago, ki ima namesto sladkorja evkaliptusov med. 

Solime je izbral kakovosten evkaliptusov med, nabran pri naših sosedih Italijanih, v globinah evkaliptusovih gozdov. Ima različne pozitivne učinke na dihala, deluje kot antioksidant in krepi imunski sistem. 

*Sirup je (po SSKJ) gosta raztopina sladkorja, navadno v vodi. 

5 razlogov, zakaj izbrati Plantago 

 1. Ker je narejen na osnovi evkaliptusovega medu in ne na sladkorju. 
 2. Ker ima dodanih 7 rastlinskih izvlečkov, 3 eterična olja, propolis in C vitamin, ki podpirajo dihalne poti. 
 3. Zaradi bioloških lastnosti dodanega smilja: antimikrobne, protivnetne, antioksidativne in protivirusne aktivnosti. 
 4. Ker polifenoli poškodujejo bakterijsko membrano in spreminjajo metabolizem bakterij. 
 5. Ker izvleček smilja deluje na nekatere na antibiotik odporne seve bakterij:  na meticilin odporni S. aureus, na penicilin odporni S. pneumoniae, na ampicilin odporni klinični izolat M. cattarrhalis. 

Plantago je plod ustvarjanja vrhunskega fitoterapevta Roberta Solimeja

Plantago sirup je plod raziskav enega najprodornejših fitoterapevtov sodobnega časa Roberta Solimeja. 

Pri vrhunskem fitoterapevtu in fitokozmetologu Robertu Solimeju je razvoj izdelkov velika strast in profesionalni izziv. 

Podjetje ima kar 47 let izkušenj z razvojem in raziskavami na področju fitoterapije, fitokozmetologije, floriterapije in aromaterapije.

V Plantagu je vrhunski fitoterapevt zopet ustvaril pravo sinergijo vseh učinkovin. 

Pogosta vprašanja

Je ta sirup za suh ali moker (produktiven) kašelj?

Sirup Plantago priporočamo za uživanje tako pri suhem kot pri mokrem (produktivnem) kašlju.

Ali je izdelek primeren za otroke?

Izdelek je primeren za otroke od 3. leta starosti dalje.

Koliko časa ga je potrebno jemati?

Po potrebi, dokler ne rešimo težave z dihalnimi potmi.

Kakšen okus ima Plantago?

Ima okus po medu, zeliščih in naravni aromi mandarine. Tudi otroci ga zelo radi uživajo.
Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Obrazec se preverja z uporabo Google reCAPTCHA Pravila zasebnosti in uporabe.
reCAPTCHA verification failed! Please try again.
Sestavine

Sestavine za priporočeni največji dovoljeni dnevni odmerek (30 g):

Sončnica, seme 3864 mg
Trpotec, listi 2208 mg
Smilj, cvetovi 2208 mg
Grindelija, rastlina s cvetovi 1380 mg
Divji kostanj, listi 1380 mg
Žajbelj, listi 1380 mg
Lipovec, cvetovi 1380 mg
Propolis 900 mg
Vitamin C 180 mg 225% PDV
Navadni komarček, e.o. 30 mg
Rdeči bor, e.o. 30 mg
Timijan, e.o. 15 mg

 

Sestavine:

Italijanski evkaliptusov med, vodni izvleček 1:1*: sončnica (Helianthus annuus L.) seme, trpotec (Plantago lanceolata L.) listi, smilj (Helichrysum arenarium Moench.) cvetovi, grindelija (Grindelia robusta Nutt.) rastline s cvetovi, divji kostanj (Aesculus hippocastanum L.) listi, žajbelj (Salvia officinalis L.) listi, lipovec (Tilia cordata Mill.) cvetovi; izvleček propolisa na vodni osnovi; vitamin C (askorbinska kislina); eterična olja: navadni komarček (Foeniculum vulgare Mill.), rdeči bor (Pinus sylvestris L.), timijan (Thymus vulgaris L.); naravna aroma mandarine.

*razmerje izvleček/droga
Opozorila
Sirup shranjujte nedosegljiv otrokom!
Priporočenega dnevnega odmerka prehranskega dopolnila s ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo zeliščni sirup Expectoral plantago ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja!
V primeru nosečnosti ali dojenja se pred uporabo izdelka posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.