Meni
Vaša košarica

Čaj Cist Solime, 250 g

Čaj z vednozelenim gornikom (uva ursi), koruznimi laski, komarčkom in zlato rozgo.

Ledvice in mehur. Odvajanje telesnih tekočin.

Naravno prehransko dopolnilo.

Čaj pripravimo kot poparek.

Sestavine

Sestavine in količina največjega priporočenega dnevnega odmerka (6 g): vednozeleni gornik (Arctostaphylos uva-ursi (L.) Spreng.) listi 1200 mg, koruza (Zea mays L.) laski 900 mg, navadni komarček (Foeniculum vulgare Mill.) plod 900 mg, navadna slatinka (Ceterach officinarum DC) listi 900 mg, zlata rozga (Solidago virga aurea L.) cvetoči nadzemni deli 900 mg, ortosifon (Orthosiphon stamineus Benth.) listi 600 mg, velika kopriva (Urtica dioica L.) listi 600 mg.

Navodilo za uporabo

Zamešajte 6 g pripravka (kar je približno dve žlici)  v pol litra hladne vode. Zavrete in pustite vreti 5 minut. Ohladite, precedite, sladkajte (najbolje z medom) in pijte po požirkih zjutraj in zvečer.

Opozorila

Uživanje čaja ni priporočljivo v času nosečnosti in dojenja. Hranite izven dosega otrok. Priporočene količine dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in zdrav način življenja.

Zaužijete le precejeno tekočino. Usedlino zavrzite.


Solimejevi čaji so pakirani v kontrolirani atmosferi.

Kaj je kontroliranana atmosfera?

V živilski industriji se pojavlja pritisk za zmanjšanje uporabe umetnih dodatkov v sadju in zelenjavi. Za to se izvajajo izboljšave embalaže in metod pakiranja, kar je izziv, saj vsak tip hrane zahteva svojo optimalno plinsko mešanico. To umetno mešanico plinov, ki se uporablja za skladiščenje ali embalažo, imenujemo kontrolirana atmosfera (KA). Ta postopek podaljšuje rok uporabnosti pakiranih živil in hkrati ohranja kakovost. Želja pri razvoju tega postopka je bila nadomestiti grobe kemične postopke (kot so E-dodatki) z novo tehnologijo, ki bi hkrati omogočala daljše roke uporabnosti, ohranjala kakovost, barvo in vonj - brez škodljivih aditivov.

V parkiranju v KA se zrak, ki ga dihamo (sestavljen iz 21% kisika, 0,038% ogljikovega dioksida in 78% dušika), spremeni v umetno mešanico plinov, ki se uporabi za skladiščenje ali embalažo. Količina kisika se zmanjša na 0-5%, medtem ko se koncentracija ogljikovega dioksida poveča na 3-10%, dodaja se tudi inertni dušik. Takšna mešanica plinov preprečuje rast bakterij in plesni.

Kako deluje kontrolirana atmosfera?

KA ohranja svežino, barvo in zmanjšuje kislost hrane zaradi pomanjkanja oksidacije. Višja koncentracija ogljikovega dioksida preprečuje gnitje rastlinskih tkiv.

Prava kombinacija pakirnih plinov in ustrezne embalaže sta ključni za ohranjanje hrane.

KA je uporabna tehnologija v živilski industriji, ki lahko ohranja svežino in kakovost pakiranih živil. Vpliva na rok uporabnosti, videz in hranilno vrednost hrane.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Obrazec se preverja z uporabo Google reCAPTCHA Pravila zasebnosti in uporabe.
reCAPTCHA verification failed! Please try again.
Sestavine

Sestavine za največji dovoljeni dnevni odmerek (6 g):

Vednozeleni gornik 1200 mg
Koruza 900 mg
Navadni komarček 900 mg
Navadna slatinka, listi 900 mg
Zlata rozga, cvetoči 900 mg
Ortosifon, listi 600 mg
Velika kopriva, listi 600 mg
Opozorila
Uživanje čaja ni priporočljivo v času nosečnosti in dojenja. Hranite izven dosega otrok. Priporočene količine dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in zdrav način življenja.

Zaužijete le precejeno tekočino. Usedlino zavrzite.