Meni
Vaša košarica

Blog

15 Sep Aloe Vera - Razbremeni in očisti telo
0 30
Kaj je Aloe vera? Aloe vera je zdravilna rastlina iz družine zlatokorenovk (Asphodelaceae). Je rozetasta brezstebelna rastlina, ima približno 20 mesnatih, debelih listov, dolgih okrog 50 cm. Na robu in na spodnji strani imajo listi bodice. Socvetje je visoko 60-90 cm, z belimi listi cvetnega venca i..
07 Sep Vse o prehranskih dopolnilih
0 102
PREHRANSKA DOPOLNILA Kaj so prehranska dopolnila? Prehranska dopolnila so živila, ki dopolnjujejo vsakodnevno prehrano posameznika. So koncentrirani viri hranil ali drugih snovi s hranilnim ali fiziološkim učinkom. Na trgu jih najdemo v obliki tablet, kapsul, v kapalnih stekleničkah, vrečkah, stekle..
22 Jul Izjemna moč njivske preslice
0 151
NJIVSKA PRESLICA (Equisetum arvense)Njivska preslica (lat. Equisetum arvense) je zelnata trajnica. Njena tradicionalna uporaba kot zeliščno zdravilo je dokumentirana v več priročnikih fitoterapije in je priljubljena v komplementarni medicini, zlasti v antropozofski medicini. Med raznimi vrstami tega..
01 Jul Špela Kern, profesionalna cestna kolesarka
aljaz 0 166
Špela se je odpravila v Alžirijo, v mesto Oran, kjer med 25. junijem in 5. julijem potekajosredozemske igre. Na igrah se za medalje poteguje 138 slovenskih športnikov inšportnic, ki bodo tekmovali v 21 panogah. Poleg kolesarstva se bodo na sredozemskih igrahšportniki borili v 23 športih (atletika, b..
26 Apr Izbira faktorja sončne kreme
aljaz 0 185
VEŠ KATERI JE TVOJ FAKTOR KREME ZA SONČENJE? Da ne boš spet rdeča kot paprika, ti svetujem glede zaščite med uživanjem na soncu. Svetujem ti uporabo Solime sončnih krem. Zakaj?Ker kreme vsebujejo visoko kvalitetne aktivne sestavine: smilj in kolostrum. Smilj je tista mediteranska rožica, ki vlaži tv..
08 Jan Kaj je zgaga oz. refluks?
0 493
Kaj je zgaga oz. refluks? Zgaga je splošno ime za gastroezofagealni refluks. Gre za težavo, ki jo povzroča nekontrolirano in prekomerno zatekanje želodčne vsebine v požiralnik. Zakaj moramo ob refluksu ukrepati? Kislina, ki iz želodca prehaja v požiralnik, je sicer pogosta težava, ki pa je kljub tem..
25 Nov Lastnosti in koristi ricinusovega olja
aljaz 0 2489
VSE, KAR MORATE VEDETI O RICINUSOVEM OLJU  Rastlina ricinus ali kloščevec (Ricinus communis) prevladuje v tropskem in zmerno tropskem podnebju in izvira iz Afrike in Indije. Raste na različnih tleh, če so globoka in imajo ustrezno drenažo vode. Raste hitro in z malo nege. Lahko se goji tudi pri nas,..
09 Apr Arganovo olje - tekoče zlato
aljaz 0 2512
Olje, prepojeno s soncem – arganovo olje  Kje pridobivajo arganovo olje? Arganovo drevo (Argania Spinosa) raste v jugozahodnem delu Maroka. Uspeva na zelo omejenem območju, v polpuščavi z malo padavinami, ki na vzhodu meji na puščavo Saharo, na severu pa na gorovje Atlas. Iz njegovih sadežev se s hl..
08 Mar Preobčutljivost - Bachovi izvlečki
aljaz 0 1358
OBČUTLJIVOST - Bachove kapljice Izvlečki v nas okrepijo pozitivne sile, kot so občutek neodvisnosti pri lastnih odločitvah in dejanjih, umirjenost in vedrina v konfliktnih situacijah, odločnost pri ukrepanju.Modra je barva umirjenosti, miru, neskončnosti in sprostitve.Bach 1 - REPIK (Agrimony)mir, v..
26 Nov Zeolit - lastnosti in uporaba
aljaz 0 18355
Zeolit  Kaj je zeolit?  Zeolit je mineral vulkanskega izvora. Nastal je pred milijoni let, in sicer na območjih, kjer je prišlo do stika med razbeljeno lavo in morsko vodo. Lastnosti zeolita  Kemijske raziskave na področju trdih snovi so razkrile pomembne podatke o strukturi in lastnostih zeolita.  ..
23 Oct Moksa, moxa ali mokša?
0 9607
Kaj je moksa, kako jo uporabljamo in kakšne so koristi uporabe? Kaj je moksa terapija? Moksa terapija ali moksibustija je oblika grelne terapije, ki jo izvajamo tako, da posušeno pelinovo zelišče – mokso prižgemo in grejemo določene predele ali akupunkturne točke nad kožo.  Moxa terapija se uporablj..
02 Oct Vitamin D - sončni vitamin
aljaz 0 1442
Kaj je vitamin D?O vitaminu D se pred leti še ni govorilo. Znanstveniki so ga klasificirali med vitamine, vendar to v resnici ni. Je prohormon, ki se v ledvicah pretvori v hormone. Vitaminov človeško telo ne more proizvajati, vitamin D pa se v telesu proizvaja med izpostavljanjem sončnim žarkom. D v..
Prikazujem 1 do 12 od 27 (3 strani)