Meni
Vaša košarica

Blog

20 Jan Žvrkljanje olja za ustno higieno in detox
0 46
Žvrkljanje olja se že stoletja izvaja za ohranjanje in izboljšanje ustnega zdravja in higiene. Preberite več o izvoru te prakse in se seznanite s postopki in razlogi za žvrkljanje olja. Večina od nas najbrž še nikoli ni slišala za žvrkljanje olja za ustno higieno, vendar je ta praksa v svetu prisotn..
29 Dec Najboljši zeliščni čaji, ki ne smejo manjkati v vaši shrambi
0 128
Čaji so nedvomno ena najlepših stvari hladnih mesecev. Preverite, kateri so tisti zeliščni čaji, ki so odlični po okusu, obenem pa preprečujejo in lajšajo številne zdravstvene težave.Bližajo se hladni dnevi, takrat pa še toliko bolj prijajo topli napitki. Čaj  je nedvomno odličen za razvajanje brbon..
27 Dec 8 prehranskih dopolnil, primernih za vsakogar!
0 58
Razkrivamo, kdaj je smiselno poseči po prehranskih dopolnilih za zdravje in lepoto, kateri so primerni za vsakogar ter kako podpirajo delovanje telesa in poskrbijo za boljše počutje. Hiter tempo življenja lahko načne naše zdravje, zato je pomembno, da se uravnoteženo prehranjujemo in poznamo delovan..
14 Oct Naravna kozmetika
aljaz 0 185
Ljudje vsakodnevno uporabimo veliko raznolikih kozmetičnih izdelkov za umivanje, nego kože, las, ustne votline ali za lepotičenje in odišavljanje. Če izdelki, ki jih uporabljamo, niso naravni, je naše telo izpostavljeno številnim kemikalijam, dolgoročna izpostavljenost pa vpliva na delovanje našega ..
15 Sep Aloe Vera - Razbremeni in očisti telo
0 257
Aloe vera je zdravilna rastlina iz družine zlatokorenovk (Asphodelaceae). Je rozetasta brezstebelna rastlina, ima približno 20 mesnatih, debelih listov, dolgih okrog 50 cm. Na robu in na spodnji strani imajo listi bodice. Socvetje je visoko 60-90 cm, z belimi listi cvetnega venca in rumeno rdečimi c..
07 Sep Vse o prehranskih dopolnilih
0 1170
Kaj so prehranska dopolnila? Prehranska dopolnila so živila, ki dopolnjujejo vsakodnevno prehrano posameznika. So koncentrirani viri hranil ali drugih snovi s hranilnim ali fiziološkim učinkom. Na trgu jih najdemo v obliki tablet, kapsul, v kapalnih stekleničkah, vrečkah, steklenicah in drugih pakir..
22 Jul Izjemna moč njivske preslice
0 784
Njivska preslica (lat. Equisetum arvense) je zelnata trajnica. Njena tradicionalna uporaba kot zeliščno zdravilo je dokumentirana v več priročnikih fitoterapije in je priljubljena v komplementarni medicini, zlasti v antropozofski medicini. Med raznimi vrstami tega rodu je le njivska preslica uvrščen..
01 Jul Špela Kern, profesionalna cestna kolesarka
aljaz 0 313
Špela se je odpravila v Alžirijo, v mesto Oran, kjer med 25. junijem in 5. julijem potekajosredozemske igre. Na igrah se za medalje poteguje 138 slovenskih športnikov inšportnic, ki bodo tekmovali v 21 panogah. Poleg kolesarstva se bodo na sredozemskih igrahšportniki borili v 23 športih (atletika, b..
15 Jun Zaščitite se pred sončnimi opeklinami
0 110
Ste vedeli, da bi se morala krema za sončenje praviloma uporabljati vse leto? S tem se lahko zaščitite pred nastankom kožnega raka, obenem pa preprečite prehitro staranje kože. Preverite, zakaj je zaščita pred soncem tako zelo pomembna, kako se ustrezno zaščititi, na kaj morate biti pozorni in kako ..
26 Apr Izbira faktorja sončne kreme
aljaz 0 279
VEŠ KATERI JE TVOJ FAKTOR KREME ZA SONČENJE? Da ne boš spet rdeča kot paprika, ti svetujem glede zaščite med uživanjem na soncu. Svetujem ti uporabo Solime sončnih krem. Zakaj?Ker kreme vsebujejo visoko kvalitetne aktivne sestavine: smilj in kolostrum. Smilj je tista mediteranska rožica, ki vlaži tv..
08 Jan Kaj je zgaga oz. refluks?
0 899
Kaj je zgaga oz. refluks? Zgaga je splošno ime za gastroezofagealni refluks. Gre za težavo, ki jo povzroča nekontrolirano in prekomerno zatekanje želodčne vsebine v požiralnik. Zakaj moramo ob refluksu ukrepati? Kislina, ki iz želodca prehaja v požiralnik, je sicer pogosta težava, ki pa je kljub tem..
25 Nov Lastnosti in koristi ricinusovega olja
aljaz 0 4513
VSE, KAR MORATE VEDETI O RICINUSOVEM OLJU  Rastlina ricinus ali kloščevec (Ricinus communis) prevladuje v tropskem in zmerno tropskem podnebju in izvira iz Afrike in Indije. Raste na različnih tleh, če so globoka in imajo ustrezno drenažo vode. Raste hitro in z malo nege. Lahko se goji tudi pri nas,..
Prikazujem 1 do 12 od 31 (3 strani)